דף הבית  >> 
 >> 

הרשם  |  התחבר


הצגת ראיות חדשות בפני קצין התגמולים 

מאת    [ 07/11/2013 ]

מילים במאמר: 561   [ נצפה 3572 פעמים ]

זכות היתר של נפגעי מערכת הביטחון , באמצעות שיטת הספר הפתוח , בחוק הנכים תגמולים ושיקום לפי סעיף 35 לחוק 

אחד מעקרונות היסוד של שיטת המשפט בישראל , היא עקרון סופיות הדיון. עקרון סופיות הדיון משמעותו היא כי משמיצא התובע את זכויותיו הדיוניות , ומשהפסיד בדינו , אין הוא יכול לשוב ולפנות באותו עניין שוב לאותה ערכאה שיפוטית באותו נושא , שכן בעניינו של אותו תובע מתקיים מה שקרוי מעשה בית דין.

מעשה בין דין הוא למעשה מחסום , אשר  לא מאפשר לתובע אשר הפסיד בדין , להביא את עניינו שוב ושוב לבית המשפט , וזאת מתוך מטרה  להגביל את האפשרות כי תובע טרדן יבוא שוב ושבו באותו עניין שכבר דנו בו בפני ערכאה שיפוטית כזאת או אחרת.

עקרון זה מתקיים בכל שדות המשפט והוא אחד מאבני היסוד העקיריות של כל מערכת משפטית אשר שואפת בבסיסה לאזן בין הזכויות הדיוניות של התובע ושל הנתבע תוך מניעת אפשרות מן התובע להטריד שוב ושוב את הנתבע ואת המערכת  השיפוטית.

עקרון סופיות הדיון לא מתקיים בעניינם של אלה הבאים בתביעות בפני אגף השיקום  קצין התגמולים. לאמור יש ואפשר ואפילו נדחתה תביעתו של התובע בפני בית משפט יכול הוא לבוא שוב עם אותה תביעה אל קצין התגמולים ולבקש ממנו לדון בעניין או בהחלטתו מחדש. התנאי היחיד לדיון מחדש הוא שקצין התגמולים רואה שקיימת ראיה חדשה כזאת שלא עמדה בפני קצין התגמולים בשעה שהוא נתן את החלטתו הקודמת בעניינו , ו/או בשעה שבית המשפט השלום בשבתו כוועדת ערעורים לפי חוק הנכים תגמולים ושיקום  נתנה עת נדון עניינו של אותו תובע בפני קצין התגמולים.

ראיה חדשה מה היא ?

הפסיקה פרשה באורח נרחב את משמעות הביטוי ראיה חדשה. המונח ראיה חדשה פורש ככל  ראיה אשר לא עמדה בפני קצין התגמולים עת הוציא תחת ידו זה, את החלטתו הקודמת. במה דברים אמורים בדרך כלל ראיה חדשה היא חוות דעת, אשר שופכת אור אחר על מצבו של התובע , או תצהיר עד אשר יש בו כדי לתאר נסיבות עובדתיות אחרות אשר לא היו בפני קצין התגמולים עת הוציא זה את החלטתו הקודמת.

למי טובה שיטת הספר הפתוח ?

למי שנדחתה תביעתו

שיטת הספר הפתוח טובה לכל נכה שנדחתה תביעתו , והיום מבקש להביא למצב כי יערך דיון חוזר באותה התביעה. לאמור נכה שהגיש תביעה בגין חבלה או מחלה אשר חלה בה בזמן השרות הצבאי, והתביעה לא הוגשה בצורה מקצועית , ולאחר שאיש מקצוע עורך דין ורופא בוחן את הדברים עולה האפשרות כי יש אפשרות מעשית כי אותו נכה יוכר כנכה צה"ל לאחר דיון מחדש בתיק .

למי שהוכר בקשה סיבתי של החמרה

ישנם מקרים בהם מכיר קצין התגמולים בנכים ככאלו שהשרות הצבאי החמיר את מצבם ולא גרם לו. לרוב הכרה מעיין זו נפוצה בפגיעות על רקע נפשי , או במחלות כאלה ואחרות , יאמר על אתר כי ההכרה בנכים אשר שרתו בצבא כמי שנכותם הוחמרה היא בדרך כלל לא נכונה וחסרת בסיס משפטי.

נכים אלו יכולים לבקש מקצין התגמולים לעיין שוב בהחלטה להכיר בהם בקשר סיבתי של החמרה ולא של גרימה , ועל ידי כך להביא למצב בו ההכרה בהם תהפוך מהחמרה לגרימה דבר אשר יביא במישרין לעלייה באחוזי הנכות שלהם , וכן לעליה בזכויות אשר מועונקות להם מקצין התגמולים .

ערעור לבית המשפט השלום בשבתו כוועדת ערעורים לפי חוק הנכים תגמולים ושיקום

מקום בו נדחתה תביעתו של תובע , לדיון מחדש במסגרת סעיף 35 לחוק הנכים תגמולים ושיקום יש בידו אפשרות , לפנות בערעור בפני בית המשפט השלום בשבתו כוועדת ערעורים לפי חוק הנכים תגמולים ושיקום.

 

 

עורך הדין גיא בית און מתמחה בייצוג של נכי צה"ל www.beiton-law.co.il




מאמרים חדשים מומלצים: 

חשיבות היוגה לאיזון אורח חיים יושבני  -  מאת: מיכל פן מומחה
היתרונות של עיצוב בית בצורת L -  מאת: פיטר קלייזמר מומחה
לגלות, לטפח, להצליח: חשיבות מימוש פוטנציאל הכישרון לילדים עם צרכים מיוחדים -  מאת: עמית קניגשטיין מומחה
המדריך לניהול כלכלת משק בית עם טיפים ועצות לניהול תקציב -  מאת: נדב טל מומחה
חשבתם שרכב חשמלי פוטר מטיפולים.. תחשבו שוב -  מאת: יואב ציפרוט מומחה
מה הסיבה לבעיות האיכות בעולם -  מאת: חנן מלין מומחה
מערכת יחסים רעילה- איך תזהו מניפולציות רגשיות ותתמודדו איתם  -  מאת: חגית לביא מומחה
לימודים במלחמה | איך ללמוד ולהישאר מרוכז בזמן מלחמה -  מאת: דניאל פאר
אימא אני מפחד' הדרכה להורים כיצד תוכלו לנווט את קשיי 'מצב המלחמה'? -  מאת: רזיאל פריגן פריגן מומחה
הדרך שבה AI (בינה מלאכותית) ממלאת את העולם בזבל דיגיטלי -  מאת: Michael - Micha Shafir מומחה

מורנו'ס - שיווק באינטרנט

©2022 כל הזכויות שמורות

אודותינו
שאלות נפוצות
יצירת קשר
יתרונות לכותבי מאמרים
מדיניות פרטיות
עלינו בעיתונות
מאמרים חדשים

לכותבי מאמרים:
פתיחת חשבון חינם
כניסה למערכת
יתרונות לכותבי מאמרים
תנאי השירות
הנחיות עריכה
תנאי שימוש במאמרים



מאמרים בפייסבוק   מאמרים בטוויטר   מאמרים ביוטיוב